فونداسیون دیگ بخار

در طراحی فونداسیون دیگ بخار که یکی از سیستم های گرمایشی است که از آن جهت تولید بخار و آبگرم در صنایع و کارخانجات استفاده می شود، باید موارد زیادی را توجه کرد که در این مقاله به این مهم می پردازیم . یکی از بحث های مورد نیاز این سیستم فونداسیون دیگ بخار است که بعنوان پایه دیگ بخار به بهره برداری می رسد. جهت راه اندازی این فونداسیون می بایست دستورالعمل های را مورد توجه قرار داد.

تعریف فونداسیون دیگ بخار :

 جهت ساخت فونداسیون دیگ بخار باید پارامترهایی را مورد توجه قرار داد و از استانداردهای معتبر جهانی استفاده کرد،  تا فونداسیونی با بالاترین کیفیت تولید گردد.

اولین کار در تولید فونداسیون، طراحی نقشه در مکان مورد نظر است، در واقع می بایست بعد از انتخاب مکان ابعاد دیگ بخار را در نظر گرفت و برحسب ابعاد دیگ به طراحی نقشه اقدام نمود.

تعریف فونداسیون دیگ بخار:

همانطور که می دانید دیگ بخار نیاز به یک پایه (سکو) جهت قرارگیری دارد که تحمل وزن آن را داشته باشد، بدین وسیله این شرکت اقدام به تولید فونداسیون دیگ بخار نموده که از قابلیت تحمل وزن دیگ و بارهای استاتیکی و لرزشی برخوردار است.

فونداسیون دیگ بخار

هدف از تولید فونداسیون منتقل کردن بارهای قسمت بالای سیستم به بخش زیرین دیگ است، این کار بمنظور جلوگیری از تنش بیش از اندازه و فرونشینی اضافی صورت می گیرد.

ماهیت فونداسیون دیگ بخار:

جنس فونداسیون دیگ بخار از بتن آرمه (بتن مسلح) است، جهت مسلح سازی این بتن از میلگرهای تقویتی، صفحه های فلزی و توری استفاده شده است. میلگردها از سطح مقاومت کششی بالایی برخوردارند و از وارد کردن نیروهای کششی و ایجاد ترک خوردگی به بتن جلوگیری شود.

طراحی فونداسیون دیگ بخار

  • جهت تولید فونداسیون دیگ بخار در ابتدا باید فواصل مابین دیگ بخار صنعتی با سایر دیگ های بخار را در نظر گرفت، توجه داشته باشید که دیواره های دیگ بخار باید در حد استانداردی باشند؛ این عامل کمک شایانی به مصرف کننده می کند تا به راحتی بتواند از دیگ استفاده نماید و در مواقع نیاز بتواند بخش داخلی دیگ را بررسی کند.
  • معمولاً جهت تنظیم بلندای فونداسیون بهتر است ظرفیت و وزن دیگ بخار را مدنظر قرار داد.
  • در تولید فونداسیون باید پارامترهای مختلفی را در نظر گرفت که از اصلی ترین پارامتر می توان به انتخاب مکان درست اشاره کرد (بهتر است مکان نصب فونداسیون دیگ بخار در کنار مکان تجمع فاضلاب باشد).
فونداسیون دیگ بخار

ساختار فونداسیون دیگ بخار:

همانطور که ذکر شد در طراحی فونداسیون دیگ بخار باید فواصل مابین فونداسیون ها از هم و دیوار برحسب استانداردها و اصول مکان دیگ صورت گیرد. فواصل مابین فونداسیون ها براساس سانتیمتر سنجیده می شود، به بیانی دیگر باید گفت حداقل فاصله ی بین فونداسیون در دیگ چدنی باید اندازه عرض دیگ باشد.

نحوه طراحی فونداسیون دیگ بخار:

جهت تهیه فونداسیون دیگ بخار بهتر است از میلگردهایی استفاده شود که از پیش آماده شده اند، همچنین به یک قالب چوبی جهت قراردهی میلگردها نیاز است، بهتر است فواصل سمت بالا، پایین و اطراف از قالب 2 سانتی متری باشد.

کناره های فوندانسیون باید از سطح مقاومت بالایی برخوردار باشد، بدین منظور از کلاف نبشی استفاده شده که در افزایش استحکام کناره ها نقش تاثیرگذاری دارد و باید آن را بواسطه میلگرد به میلگردهای اصلی متصل نمود.

بعد از ترکیب سیمان، ماسه و آب یک ملات مناسبی ایجاد می گردد که باید این ملات به درون قالب چوبی ریخته شود، سپس با روش های مختلف به صاف کردن ملات بپردازید.

سایر محصولات : رسوب زدایی دیگ بخار

توجه: توجه داشته باشید که در زمان ریختن ملات باید کلاف نبشی حالت ثابتی داشته باشد.

حالت دیگ بخار باید ثابت و تراز باشد، ثبات دیگ سبب می شود کلکتور و اتصالات مربوطه بدون وارد کردن نیرو به دیگ بسته شوند، در صورتی که فونداسیون حالت تراز نداشته و مقاومت کافی ندارد دیگ جابجا شده و سبب وارد شدن نیرو به اتصالات دیگ بخار و نشست یا شکستن استوانه های های متصل به آن می گردد.

فواید فونداسیون دیگ بخار:

  • فونداسیون دیگ بخار سبب می شود از نشست بیش از اندازه دیگ جلوگیری شود.
  • از ایجاد یکنواختی نشست در محیط پیشگیری می نماید.
  • از ایجاد شکستگی در زمان ورود بار جلوگیری می کند.
  • برخورداری از استحکام و مقاومت بالا

مطالعه کنید :
شرکت های تولید کننده دیگ بخار
دیگ بخار خشکشویی

ارسال نظرات